ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
- Πρόγραμμα PITHOS (Princeton-Ioannina-Thessaly On site Seminars) 2024
(Μονή Δουρούτης, 20-25 Μαϊου 2024)
Το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS (συνεργασία των Πανεπιστημίων Princeton, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας) διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, εφέτος στις φιλόξενες υποδομές της Μονής Δουρούτης.
Από πλευράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχε τριμελής ομάδα διδακτορικών φοιτητών στην Κλασική Αρχαιολογία (Μαίρη Γιαμαλίδη, Μαρία Λαζοπούλου, Άρτεμις Μανιάκη), με επόπτριες διατριβής τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου και Κλεοπάτρα Καθάριου.
Τη διοργάνωση του σεμιναρίου είχαν οι καθηγητές Ανδρέας Βλαχόπουλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και Samuel Holzman (Princeton University).
Οι μετέχοντες παρακολούθησαν σειρά επιτόπιων μαθημάτων και διαλέξεων από τους Δρα Κ. Ζάχο και Δρα Α. Αγγέλη (Νικόπολη) και το Βουθρωτό (Dr Dhimitër Çondi), επισκέφθηκαν την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης, τη Δωδώνη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων,το Μουσείο Αργυροτεχνίας και περιηγήθηκαν σε οικισμούς και τοπία του Ζαγορίου.
Τους μετέχοντες χαιρέτησε η Πρύτανης καθ. Άννα Μπατιστάτου κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, οι οποίες έλαβαν στην αίθουσα συνεδρίων της Μονής Περιστεράς Δουρούτης
Ανδρέας Βλαχόπουλος
Συνημμένο αρχείο: Εικόνες
Σύνδεσμος: https://artandarchaeology.princeton.edu/whats/news/pithos-program-launches-its-second-year-week-workshops-and-adventure-greece
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κρήτη (23-28 Δεκεμβρίου 2023)
Ενταγμένη στη διδασκαλία του μαθήματος "Εισαγωγή στον Μινωικό Πολιτισμό" πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 23 Δεκεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή 25 φοιτητών, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κρήτη. Οι επισκέψεις σε μνημεία και μουσεία και των τεσσάρων νομών του νησιού πραγματοποιήθηκαν χάρη στη φιλοξενία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Διευθυντών των Μουσείων. Χορηγός της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κρήτη υπήρξε η εταιρεία ΑΝΕΚ - BLUE STAR FERRIES, η οποία χορήγησε δωρεάν τους ναύλους των φοιτητών.
Ανδρέας Βλαχόπουλος
- Πρόγραμμα PITHOS (Princeton-Ioannina-Thessaly On site Seminars) 2023 (25-29 Σεπτεμβρίου 2023)
Πρόγραμμα PITHOS (Princeton-Ioannina-Thessaly On site Seminars) 2023 Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία. Την ομάδα των διδακτορικών φοιτητών του Τμήματος στην Προϊστορική Αρχαιολογία, Ιωάννη Ζόγκου, Γιώργου Μαστροπαύλου και Ανδρέα Σπυρούλια, συνόδευσε στο Princeton και τη Νέα Υόρκη ο επόπτης της διατριβής τους Α. Βλαχόπουλος
Ανδρέας Βλαχόπουλος
Συνημμένο αρχείο: Εικόνες
Σύνδεσμος: https://artandarchaeology.princeton.edu/whats/news/princeton-welcomes-greek-archaeology-students-part-collaborative-pithos-program
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης όπως επίσης και στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης (Μάιος 2023)
Στο πλαίσιο του μαθήματος της «Ανασκαφικής - Αρχαιολογίας Πεδίου στην Ήπειρο» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, όπου οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μικρές εργασίες που ανέλαβαν στο πλαίσιο του μαθήματος.
Κλεοπάτρα Καθάριου
- Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης (Μάιος 2023)
Η δεύτερη περίοδος έρευνας της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Δουρούτης, η οποία διεξάγεται εντός του campus του Ιδρύματος, διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 26 Μαϊου 2023. Σε αυτήν ασκήθηκαν οι επί πτυχίω φοιτητές αρχαιολογικής κατεύθυνσης που παρακολούθησαν το μάθημα "Ανασκαφική", υπό την επίβλεψη μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών του Τμήματος.
Στο πλαίσιο της έρευνας φιλοξενήθηκε από τον Τομέα Αρχαιολογίας η επ. έφορος Αρχαιοτήτων κα Ιωάννα Ανδρέου, διευθύντρια της Ανασκαφής Δουρούτης κατά την περίοδο 1974-2006, η οποία έδωσε σχετική διάλεξη την Πέμπτη 26.5. Την πρώτη ανασκαφέα της Δουρούτης και τη συνεργάτιδά της, καθ. Π.I. Ντίνα Γραβάνη, τίμησε η Πρύτανης καθ. Άννα Μπατιστάτου.Ανδρέας Βλαχόπουλος - Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου - Κλεοπάτρα Καθάριου
Συνημμένο Αρχείο: Εικόνες
Σύνδεσμος: https://acw.hist-arch.uoi.gr/anaskafes-erevnes/anaskafi-dourouti
- Επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Μάιος 2023)
Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο του μαθήματος «Η Ήπειρος κατά τη νεότερη και σύγχρονη περίοδο (τέλη 18ου – 20ός αι.)», θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στα Λιβάδια Κοτύλης Νεστορίου Καστοριάς. Οι φοιτητές που θα προσέλθουν στην εκδρομή θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση των εργασιών του μαθήματος (είτε ως ομιλητές είτε ως ακροατές) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης και θα ξεναγηθούν στη μόνιμη ιστορική έκθεση του Πάρκου για τον εμφύλιο πόλεμο.
Νίκος Αναστασόπουλος
Σύνδεσμος: Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης Γράμμος
- Πρόγραμμα PITHOS (Princeton-Ioannina-Thessaly On site Seminars) 2023 (Μάιος 2023)
Πρόγραμμα PITHOS (Princeton-Ioannina-Thessaly On site Seminars) 2023 Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία, 7-12 Μαΐου 2023.
Ανδρέας Βλαχόπουλος
Σύνδεσμος: PITHOS
- Βιωματικό εργαστήριο στο Μουσείο Εκμαγείων (Μάιος 2023)
Στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος με τίτλο «Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Ζωγραφικής» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Μουσείο Εκμαγείων βιωματικό εργαστήριο με προσκεκλημένο τον Δρ. Τάσο Κακαμανούδη (ΕΦΑ Ημαθίας), όπου οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της τεχνικής της εγκαυστικής.
Κλεοπάτρα Καθάριου
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πέλλα και τη Βεργίνα (Απρίλιος 2023)
Ενταγμένη στη διδασκαλία του σεμιναριακού μαθήματος με τίτλο «Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Ζωγραφικής» πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών του Τμήματος εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο και Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών).
Κλεοπάτρα Καθάριου
- Ημερίδα παρουσίασης του πρώτου τεύχους του επιστημονικού περιοδικού Revue des Oralités du Monde (Απρίλιος 2023)
Στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου Oralités du Monde (Προφορικότητες του Κόσμου, https://oralites-du-monde.
huma-num.fr/), η Μαριλένα Παπαχριστοφόρου συμμετέχει με ανακοίνωση στην Ημερίδα παρουσίασης του πρώτου τεύχους του επιστημονικού περιοδικού Revue des Oralités du Monde, η οποία θα γίνει στο Παρίσι στις 12 Απριλίου 2023. Η Μ. Παπαχριστοφόρου είναι μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Δικτύου Oralités du Monde και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Revue des Oralités du Monde. Μαριλένα Παπαχριστοφόρου
Συνημμένο Αρχείο: Πρόγραμμα Ημερίδας
- Eκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεσσηνία (Μάρτιος 2023)
Ενταγμένη στη διδασκαλία των μαθημάτων "Αιγαίο και Μεσόγειος κατά τη 2η χιλιετία π.χ.", "Νησιωτικά Κέντρου του Αιγαίου" και "Ανασκαφική" πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 51 φοιτητών, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανασκαφή Πύλου, που διενεργείται από το University of Cincinnati (καθ. Jack Davis), την Ανασκαφή Θουρίας, που διενεργείται υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Δρ. Ξένια Αραπογιάννη), άλλα μνημεία της περιοχής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.
Ανδρέας Βλαχόπουλος
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (Δεκέμβριος 2022)
Στο πλαίσιο του μαθήματος με τίτλο «Αρχιτεκτονική (Γενική Επισκόπηση)» πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών του Τμήματος εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες παρουσίασαν μικρές εργασίες και δοκίμασαν την ακουστική του αρχαίου θεάτρου απαγγέλοντας στίχους έργων αρχαίων λυρικών και δραματικών ποιητών.
Κλεοπάτρα Καθάριου
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και στο Λαογραφικό Μουσείο (Δεκέμβριος 2022)
Στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος με τίτλο «Μεταλλοτεχνία και κοσμηματοτεχνία στον αρχαίο κόσμο. Η περίπτωση της Ηπείρου» πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος», όπου η ομότιμη καθηγήτρια του Παν/μίου Ιωαννίνων Κατερίνη Λιάμπη και επιμελήτρια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Οδός Αβέρωφ, Κόσμημα, Γιάννινα» παρουσίασε στους φοιτητές του ΠΜΣ Αρχαίος Κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία τις διάφορες κατηγορίες και τη βασική εικονογραφία των ηπειρωτικών κοσμημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα, έως και την εποχή του Μεσοπολέμου.
Κλεοπάτρα Καθάριου
Συνημμένο Αρχείο: Μουσείο Αργυροτεχνίας - Λαογραφικό Μουσείο
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Δεκέμβριος 2022)
Ενταγμένο στη διδασκαλία του σεμιναριακού μαθήματος με τίτλο «Μεταλλοτεχνία και κοσμηματοτεχνία στον αρχαίο κόσμο. Η περίπτωση της Ηπείρου» έλαβε χώρα στις 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Οι πύρινοι δρόμοι της τεχνολογίας του χαλκού: από το ορυχείο στο αντικείμενο», που οργάνωσε ο δρ. Χρήστος Κλείτσας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση και κριτικός σχολιασμός επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου από τον ίδιο.
Κλεοπάτρα Καθάριου
Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Sample Data-Articles
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 09:24
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 16821
ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ
- Οι ενδιαφερόμενοι για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής υποβάλλουν κατά τη διάρκεια κάθε Ακαδημαϊκού έτους και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος.
Στην αίτηση αναγράφεται, ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης, η οποία μπορεί να είναι διάφορη της Ελληνικής και ο προτεινόμενος ως επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής (άρθρο 7 του Κ.Δ.Σ.). Για τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης ανατρέξτε στο άρθρο 3 του Κ.Δ.Σ.
- Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών (Κ.Δ.Σ.)
- Αίτηση για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής
Μουσεία
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Sample Data-Articles
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 10:10
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 18105
ΜΟΥΣΕΙΑ
- Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο
Το Λαογραφικό Mουσείο και Aρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε με το προεδρικό Διάταγμα αριθμ. 89, αριθμ. Φύλου 30/3-12-1977, οι βάσεις ωστόσο για την οργάνωσή του τέθηκαν το 1965 από τον πρώτο καθηγητή της έδρας της Λαογραφίας, τον Λουκάτο Δημήτριο. Το Μουσείο υπάγεται στον Τομέα Λαογραφίας του Tμήματος Iστορίας – Aρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και λειτουργεί ως χώρος υποστήριξης της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας. Παράλληλα επιχειρεί άνοιγμα και προς την τοπική κοινωνία, πραγματοποιώντας ευρύτερες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση ανακοινώνεται ότι το Μουσείο είναι πλέον ανοιχτό και στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη, στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής απέναντι από το αμφιθέατρο Σωτήρη Δάκαρη. Στεγάζεται σε χώρο διακοσίων περίπου τετραγωνικών μέτρων, όπου εκτίθενται οι μουσειακές συλλογές του και πραγματοποιείται η υποστήριξη του διδακτικού και ερευνητικού έργου. Για τη διευκόλυνση αυτού του έργου και για την άμεση διάχυση, στο ευρύτερο κοινό των δεδομένων που υπάρχουν στο Λαογραφικό Μουσείο έχει πραγματοποιηθεί από το 2003, έντυπη και ηλεκτρονική τεκμηρίωση και καταχώρηση όλου του υλικού σε ειδικά σχεδιασμένη βάση δεδομένων.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Μουσείου: http://folklore-museum.uoi.gr
Πληροφορίες/επικοινωνία: Φάνης Δασούλας, διδάκτωρ Λαογραφίας, μέλος ΕΔΙΠ
Τηλ. 2651005192, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Μουσείο Εκμαγείων - Διδακτική Συλλογή
To Μουσείο Εκμαγείων ανήκει στον Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (ΠΔ 89/3.2.1977). Στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής δίπλα στο αμφιθέατρο «Δάκαρη».
Η οργάνωση και συγκρότηση της διδακτικής Συλλογής στο Μουσείο Εκμαγείων είχε ως κύριο σκοπό να μετριάσει την απομακρυσμένη θέση του ηπειρωτικού Πανεπιστημίου από τα μεγάλα αρχαιολογικά Μουσεία. Ως εκ τούτου δημιουργήθηκε το 1967 από τον Ομότιμο Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας Σωτήριο Δάκαρη η πρώτη συλλογή αντιγράφων από αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής όλων των περιόδων της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Ο εμπλουτισμός της Συλλογής με την αγορά εκμαγείων από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΤΑΠΑ) συνεχίστηκε έως το 2000 με τη φροντίδα της Ομότιμης Καθηγήτριας της Κλασικής Αρχαιολογίας Λίλας Μαραγκού.
Εκτός από τα αντίγραφα γλυπτών έργων, το Μουσείο περιλαμβάνει και πρωτότυπα αρχαιολογικά αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά των κατηγοριών της κεραμικής και της μικροτεχνίας, όπου το υλικό κατασκευής, ο πηλός, ή ο λίθος για την κατηγορία των εργαλείων, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Έτσι, το Μουσείο Εκμαγείων λειτουργεί συγχρόνως και ως εργαστήριο επεξεργασίας- μελέτης αρχαιολογικού υλικού. Τα πρωτότυπα αντικείμενα προέρχονται από δωρεές της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών, από την ΣΤ΄ και την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας, καθώς και από δωρεές ιδιωτών.
Τα γλυπτά της Συλλογής στην πλειονότητά τους είναι ακριβή αντίγραφα γλυπτών της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής εποχής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από το Μουσείο Ακροπόλεως και το Μουσείο του Κεραμεικού της Αθήνας και ένα γλυπτό από το Μουσείο του Λούβρου. Τα κυκλαδικά ειδώλια αντιπροσωπεύονται με ένα αντίγραφο, όπως επίσης και η γλυπτική των μυκηναϊκών χρόνων.
Ειδικότερα, ταξινομημένα κατά εποχές, τα γλυπτά έργα της Συλλογής κατανέμονται ως εξής: Την αρχαϊκή γλυπτική αντιπροσωπεύουν αγάλματα κούρων και κορών ( από νεκροταφεία και ιερά), και επιτάφιες στήλες. Στην περίοδο του αυστηρού ρυθμού ανήκουν αντιπροσωπευτικά χάλκινα έργα της Συλλογής (ο Ηνίοχος των Δελφών, ο Ποσειδώνας ή Δίας του Αρτεμισίου). Στη γλυπτική των κλασικών χρόνων συγκαταλέγονται ο «Διαδούμενος» του Πολυκλείτου, ο Έφηβος του Μαραθώνα, η κεφαλή του Ερμή του Πραξιτέλη, πολλές ανάγλυφες επιτάφιες στήλες (η στήλη της Ηγησούς, του Χαιρεδήμου και Λυκέα, του Δεξίλεω) καθώς και αναθηματικά ανάγλυφα (το μεγάλο ελευσινιακό ανάγλυφο, ανάγλυφα από το ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος). Από τα μνημεία της Ακρόπολης προέρχονται μια πλάκα από τη βόρεια πλευρά της ζωφόρου του Παρθενώνα (ιππείς) και μια ανάγλυφη πλάκα από το Θωράκειο του Ναού της Αθηνάς Νίκης.
Στην τέχνη των ελληνιστικών χρόνων ανήκουν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου καθώς και μαρμάρινες κεφαλές πορτραίτων ποιητών και φιλοσόφων (Σαπφώ, Μένανδρος, Δημοσθένης).
Το δεύτερο σύνολο στο Μουσείο Εκμαγείων αποτελούν τα πρωτότυπα αντικείμενα. Ιδιαίτερη σημασία έχει η πολυμορφία του υλικού. Αναλυτικότερα, στα προϊστορικά χρόνια ανήκουν δείγματα Παλαιολιθικής λιθοτεχνίας από την Ήπειρο: πυρήνες, φολίδες, λεπίδες και εργαλεία από λίθο (πυριτόλιθο), καθώς και δείγματα Μεσολιθικής λιθοτεχνίας. Όστρακα κεραμικής της Αρχαιότερης, Μέσης και Νεότερης Νεολιθικής και των τριών φάσεων (Πρώιμης, Μέσης και Ύστερης) της Εποχής του Χαλκού, καθώς και θραύσματα ειδωλίων. Το Μουσείο διαθέτει επίσης αποσπασματικά διατηρημένα αγγεία, σε κατάσταση οστράκων, που αντιπροσωπεύουν ειδικές κατηγορίες αγγειογραφίας από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους. Χαρακτηριστικά δείγματα κεραμικής, αποτελούν τα όστρακα κορινθιακής κεραμικής των αρχαϊκών χρόνων, θραύσματα μελανόμορφων αττικών αγγείων (κύλικες και λήκυθοι), όστρακα από αγγεία ελληνιστικής περιόδου, άβαφη κεραμική καθώς και διάφορα είδη αντικειμένων: κέραμοι, υφαντικά βάρη, ειδώλια, μυλόλιθοι.
Η πρακτική άσκηση των φοιτητών Αρχαιολογίας στο Εργαστήριο – Μουσείο αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της εκπαίδευσής τους. Στο πλαίσιο σεμιναριακών- φροντιστηριακών μαθημάτων, οι φοιτητές ασκούνται στις μεθόδους προσέγγισης της μορφής των μνημείων μέσα από τα ακριβή αντίγραφα (περιγραφή, αναγνώριση, μελέτη κ.ά.), ενώ έρχονται σε άμεση επαφή με το υλικό κατασκευής των αρχαίων αντικειμένων, εξασκούμενοι στην ταξινόμηση, καταλογογράφηση, μελέτη και χρονολόγηση πρωτότυπου αρχαιολογικού υλικού, στην αρχαιολογική φωτογραφία και στο σχέδιο.
Πληροφορίες/επικοινωνία: Κλεοπάτρα Καθάριου, Επ. Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας
Τηλ. 2651005127, email: kkathariou@uoi.gr
- Μουσείο Τυπογραφίας
Η ιδέα για τη δημιουργία του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών ανήκει στον Γεώργιο Πλουμίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν πια είχε γίνει κατανοητό ότι έχουμε εισέλθει στην ψηφιακή αποτύπωση του γραπτού λόγου, ο Γ. Πλουμίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, άρχισε να συλλέγει παροπλισμένα τυπογραφικά μηχανήματα προκειμένου να διασωθεί η τυπογραφική ιστορία της πατρίδας μας.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συλλέξει ανεκτίμητα εκθέματα. Πολλοί ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς προσέφεραν τυπογραφικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει πιεστήρια διαφόρων τύπων, λινοτυπικές και μονοτυπικές μηχανές, φωτοαναπαραγωγικές κάμερες και μηχανήματα βιβλιοδεσίας.
Η συλλογή συμπληρώνεται από χαλκογραφικές και λιθογραφικές πλάκες, τυπογραφικές μήτρες και στοιχεία. Τα παλαιότερα εκθέματα ανάγονται στον 18ο και τα νεότερα στα μέσα του 20ού αιώνα. Μεταξύ των παραπάνω αντικειμένων υπάρχουν αρκετά «επώνυμα», όπως το πιεστήριο της Gazzeta Jonica (Κέρκυρα), της τουρκικής εφημερίδας Yanya (Ιωάννινα), μία λινοτυπική γερμανική καραβομηχανή, το λιθογραφικό πιεστήριο του Διακίδη (Πάτρα), ξύλινη φωτογραφική μηχανή του οίκου Δαλαμπέκη, αγγλικό πιεστήριο Strachan and Heneman.
Παράλληλα συγκροτείται εξειδικευμένη βιβλιοθήκη (ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση) για την ιστορία του βιβλίου, τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφική τέχνη.
Με την πεποίθηση ότι έχουμε χρέος να αφήσουμε στις επόμενες γενιές τα τεκμήρια του παρελθόντος, τα οποία θα βοηθήσουν όχι μόνο τη γνώση αλλά και την κατανόηση του παρόντος, φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και τεχνίτες του κλάδου (παλαιούς και νέους) να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
Το Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει στο μέλλον, παράλληλα με τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα, και χώρο πολιτισμικών εκδηλώσεων, με εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, εκθέσεις, διαλέξεις και σχετικά συμπόσια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μετεγκατάσταση των εκθεμάτων σε χώρο που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου και λειτουργικού μουσείου, προκειμένου να είναι επισκέψιμο στο ευρύ κοινό. Ελπίζουμε ότι έτσι θα μπορέσει να καταστεί πνευματικός πόλος και να ενταχθεί λειτουργικά στην πόλη των Ιωαννίνων.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Μουσείου: http://mtt.unit.uoi.gr
Πληροφορίες/επικοινωνία: Νίκος Αναστασόπουλος, Επ. Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
Τηλ. 2651005154, email: nanastas@uoi.gr
Προκηρύξεις Θέσεων Διδασκόντων
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Sample Data-Articles
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 15:30
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 41043
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2024-2025 (Χειμερινό Εξάμηνο) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων από νέους/ες Επιστήμονες κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου για την παροχή διδακτικού έργου κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». Προσφερόμενες Θέσεις - Γνωστικά Αντικείμενα: 4 (Τέσσερα) - ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν, μόνο ηλεκτρονικά, την αίτηση υποψηφιότητάς τους με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 16/09/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.
|
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024 (Β' Εξάμηνο) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Δείτε εδώ το συνημμένο αρχείο. |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024 (Β' Εξάμηνο) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Απόφαση κατάρτισης Πινάκων Προσωρινής Κατάταξης των υποψηφίων για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου για την παροχή διδακτικού έργου κατά το Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» Η Συνέλευση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στην υπ’ αρ. 497/31-1-2024 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την κατάρτιση των Πινάκων Προσωρινής Κατάταξης των υποψηφίων για την παροχή διδακτικού έργου κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», ανά Θέση – Γνωστικό Αντικείμενο κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης. Σημειώνεται ότι επιλέγεται ο/η πρώτος/η στην κατάταξη υποψήφιος/α και οι υπόλοιποι/ες είναι επιλαχόντες/ούσες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι/ες στο συνημμένο αρχείο εδώ. |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024 (Β' Εξάμηνο) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων από νέους/ες Επιστήμονες κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου για την παροχή διδακτικού έργου κατά το Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». Προσφερόμενες Θέσεις - Γνωστικά Αντικείμενα: 6 (έξι) ΙΣΤ1-ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΣΤ2-ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΙΣΤ3-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤ4-ΥΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤ5-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤ6-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν, μόνο ηλεκτρονικά, την αίτηση υποψηφιότητάς τους με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι και τη 19η/1/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:59.
|
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ακαδ. Έτος 2023-24)
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εδώ την αίτηση για την πρόσληψη εντεταλμένου διδάσκοντα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. |
- Προκηρύξεις κενών θέσεων μελών Δ.Ε.Π. στο ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέσεις | |||
Προκήρυξη (εδώ) για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης μέλους Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (με θητεία) με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαιολογία του Ρωμαϊκού Κόσμου». Προκήρυξη (εδώ) για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης μέλους Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (με θητεία) με γνωστικό αντικείμενο «Νεότερη Ελληνική Ιστορία (μέσα 15ου - αρχές 19ου αιώνα)». Προκήρυξη (εδώ) για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης μέλους Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή ή του Επίκουρου Καθηγητή (με θητεία) με γνωστικό αντικείμενο «Μεσαιωνική Ιστορία Σλαβικών και Ευρασιατικών Λαών». |
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ακαδ. Έτος 2022-23)
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εδώ την αίτηση για την πρόσληψη εντεταλμένων διδασκόντων στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Περιγράμματα μαθημάτων εδώ). |
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ακαδ. Έτος 2022-23)
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εδώ την αίτηση για την πρόσληψη εντεταλμένων διδασκόντων στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2022-2023 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά έντυπα για την υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (σελ 74-91) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2022-2023 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά έντυπα για την υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (σελ 14-15, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Επιστημονικό πεδίο: Λαογραφία) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". |
-
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΔ 407/80 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη διδασκόντων βάσει του ΠΔ 407/80 στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αίτηση, Περιγράμματα μαθημάτων). Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών: 12.11.2021 έως 26.11.2021. |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά έντυπα για την υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (σελ 13-15, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Επιστημονικό πεδίο: Ελληνοαραβικές Σπουδές) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά έντυπα για την υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (σελ 67-91) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2020-2021 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (δείτε εδώ το παράρτημα μαθημάτων σελ. 71-91) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2020-2021 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". Αίτηση, υπεύθυνη δήλωση. |
- Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2019-2020 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ"
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (σελ. 140) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο "ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2019-2020 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ". Αίτηση, υπεύθυνη δήλωση. |
- ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΔ 407/80
Θέσεις | |||
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη διδασκόντων βάσει του ΠΔ 407/80 στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Αίτηση. |